JOKANOVIC: DOS U KAMPANJU IDE SA PROGRAMOM BUDUCE VLADE

Izvor: B92

Petak, 24.11.2000.

16:29

Default images
Potpredsednik Izvrsnog odbora Nove demokratije Zarko Jokanovic u petak je najavio da ce Demokratska opozicija Srbije sa programom buduce Vlade Srbije izaci u toku predizborne kampanje. Jokanovic, koji je i sef za komunikaciju u DOS-u, na konferenciji za novinare je kazao da se DOS za predstojece izbore sprema "ozbiljno i odgovorno", kao i da u tom politickom bloku nema vise nedoumica, nesporazuma i problema. "DOS ce sa programom buduce vlade izaci u toku kampanje, kako gradjani na izborima 23. decembra ne bi kupovali 'macku u dzaku'. U radu vlade ucestvovace lideri stranaka, a njen mandatar biceZoran Djindjic", kazao je funkcioner ND. On nije zeleo da govori o personalnim resenjima buduce vlade i njenog kabineta, ali je kazao da ce clanovi Vlade Srbije iz redova DOS-a biti predsednici stranaka.

Jokanovic je kritikovao "ponasanje aktuelne crnogorske vlasti" i nastup predsednika te republike Mila Djukanovica na samitu Evropske unije i balkanskih zemalja u Zagrebu. "Neshvatljivo je da odbije bedz na kome pise SRJ, vec nosi oznaku ne sa imenom Crne Gore, vec sa svojim imenom. Takvo ponasanje je infantilno", kazao je Jokanovic. On je rekao da Srbija nema razloga za inferiornost, kao i da njeni gradjani imaju pravo da odlucuju o buducem zajednickom zivotu sa Crnom Gorom, referendumom. "Srbija kao samostalna drzava moze da opstane veoma uspesno. Njeni gradjani jesu za zajednicku drzavu, ako neko to nece, srecan mu put, ali treba da zna da nece vise biti finansiran iz drzavne kase", kazao je Jokanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: