Nedelja, 20.03.2005.

11:32

Pretnje štrajkačima na železnici

Užičkim mašinovođama uručena su upozorenja pred otkaz.

Izvor: B92

Default images

Predsednik Štrajkačkog odbora Vidosav Radojević kaže da je štrajkačima uručeno 91 od ukupno 129 takvih upozorenja i da su ona pripremljena po nalogu generalnog direktora "Železnica Srbije" Milanka Šarančića.

"Mi mislimo da je poslovodstvo prekinulo pregovore i da vrši pritisak na radnike. Ako neko počne pregovore mora i da ih završi. Ako već misle da štrajk nije po propisu, trebalo je da nas pohapse, a ne da nam prete", kaže on.

Radojević kaže i da taj sindikat traži direktan poziv na pregovore koji je poslovodstvo ŽS-a uputilo šefu užičke sekcije tog preduzeća. "Mi smo jedini u Srbiji rekli da nam vozovi nisu zagrejani, da su vagoni prljavi, da nam vozovi kasne po 150 minuta, a niko nam nije verovao. Mi smo hteli da popravimo stanje na železnici, a ne da nam daju otkaze, ipak mi vozimo te vozove", kaže Radojević.

Štrajkači, članovi Nezavisnog strukovnog sindikata mašinovođa, obustavili su rad tražeći povećanje bezbednosti saobraćaja na pruzi Beograd-Bar i veće dnevnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: