JANKOVIC: KOSTUNICA IMA PRAVO DA OBEZBEDI SVOJE IME

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2000.

17:14

Default images
Funkcioner Demokratske stranke Srbije Vladeta Jankovic reagovao je u utorak na ocenu clana Upravnog odbora G17 plus Slobodana Vucetica, da ce jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica postupiti mimo Ustava ukoliko u tom svojstvu bude trazio saglasnost o mandataru nove republicke vlade. Kako javlja Radio B92, Jankovic je rekao da je "to, naravno, formalno gledano tacno". "Ali ovde Vojislav Kostunica nastupa u svojstvu nosioca liste i moze se postaviti pitanje da li je ustavno da on daje svoje ime jednoj listi. Ako je to ustavno, a ne vidim da je gospodin Vucetic tako nesto doveo u pitanje, onda onaj ko je svoje ime dao mora imati pravo da svoje ime brani, da se obezbedi da neko to ime ne okalja", istakao je Jankovic. "Ako je to neustavno, onda neka se ne zove lista 'DOS - Vojislav Kostunica', neka se zove 'DOS' , ili 'DOS - Zoran Djindjic' ili kako se vec dogovorimo, moze 'Vladan Batic' ili 'Nebojsa Covic', bilo ko. Kostunica nista nije uslovio, nije rekao da on mora da ima poslednju rec, ali da kaze sta misli, na to ima pravo i ne znam sta takvo ustavno tumacenje treba da znaci", rekao je Jankovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: