"Tadić Srbe doveo u bizarnu poziciju"

Izvor: B92

Nedelja, 17.10.2004.

14:12

Default images

Rada Trajković kaže da je Boris Tadić Srbe s Kosova doveo u bizarnu poziciju.

Potpredsednik Srpskog nacionalnog veća sa Kosova i Metohije Rada Trajković, kaže da poziv predsednika Srbije Borisa Tadića za toleranciju među kosovskim Srbima, samo pokazuje u kakvu je bizarnu poziciju Tadić doveo kosmetske Srbe svojom odlukom i pozivom na pokrajinske izbore.

"Iskreno se pridružujem pozivu predsednika Tadića za toleranciju među kosmetskim Srbima, mada bi takav poziv pre samo par dana bio apsolutno suvišan. Nadam se da je predsednik Tadić jednu standardnu političku kampanju pogrešno protumačio kao navodini orkestrirani pritisak i da njegov cilj nije bilo kakva cenzura političkih stavova većine Srba sa Kosova i Metohije koji ne dele njegovo mišljenje", rekla je Rada Trajković.

Tadić je u subotu najoštrije osudio svaki vid pritiska na građane Srbije povodom predstojećih izbora na Kosovu i Metohiji 23. oktobra. On je zatražio da se ispita svaki pojedinačni slučaj pritiska na građane povodom učešća na izborima i da Vlada Srbije napravi izveštaj o radu državnih službenika, naročito tokom trajanja predizborne kampanje i na dan samih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: