Odgovornost uprave rudnika za zločin

Izvor: B92

Sreda, 11.08.2004.

15:52

Default images

Prvu lociranu masovnu grobnicu u Miljevini kod Foče, uskoro će obići istražitelji Haškog tribunala, saznaje Radio Slobodna Evropa.

Pretpostavlja se da u toj grobnici ima nekoliko stotina žrtava. Način na koji su žrtve bačene u grobnicu ukazuje da su, pored civilnog i vojnog rukovodstva opštine Foča tokom rata u BiH, za to odgovorni i čelnici rudnika mrkog uglja Miljevina.

Komisija BiH za nestale već godinama ima informacije da su tela oko 600 Bošnjaka iz istočne Bosne nedaleko od direkcije rudnika Miljevina. Medjutim, tačna lokacija masovnih i pojedinačnih grobnica na ovom području odredjena je tek 8. avgusta, zahvaljujući specijalnoj sondi koja je prvi put korišćena u Miljevini.

Predsednik Komisije za nestale Amor Mašović izjavio je za Radio Slobodna Evropa da se pretpostavlja da su na ovoj lokaciji žrtve-logoraši iz KPD Foča, Barutnog magacina u Kalinoviku te meštani Jeleča i Miljevine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: