Kriza zbog izručenja, vlada opstaje

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.07.2004.

15:53

Default images

Veroljub Stevanović izjavio je da će izručenje generala verovatno izazvati malu krizu u vladi.

Šef poslaničke grupe SPO - NS izjavio je da očekuje da će se izručenje generala dogoditi uskoro, jer je to u interesu države Srbije. On je veruje da će to izazvati krizu i dovesti u pitanje podršku SPS vladi, ali je precizirao da je saradnja sa Haškim tribunalom neminovnost.

"Što pre treba uraditi ono što je neko morao da uradi ranije. Tu nema nikakvih dilema. Zbog toga što to ne radimo na pravi način i u pravo vreme, mi mnogo gubimo. Verovatno će to izazvati neku malu krizu, tu mislim na podršku SPS-a, ali sve je to manje važno od onoga šta saradnja sa Haškim tribunalom ukupno znači za Srbiju, i to je valjda bitnije od toga da li će neko podržavati vladu. ili neće podržavati vladu, ili da li će biti izbora", rekao je Stevanović.

Funkcioner DSS-a Dušan Proroković ponovio je da se saradnja sa Haškim tribunalom mora odvijati prema propisanoj proceduri u okviru institucija koje o tome odlučuju. Proroković je istakao da nije na poslanicima da o tome odlučuju već na Okružnom sudu. On je naveo da pretnje SPS-a treba da se reše u dijalogu: “Ja samo hoću da verujem da u Skupštini Srbije, među 250 narodnih poslanika, postoje kapaciteti koji uviđaju da nam politička kriza u ovom trenutku nije potrebna, koji uviđaju da moramo da promenimo mnogo zakona, da moramo da definišemo novi zakonske okvire do kraja ove godine, kako bi konačno ušli u taj proces asocijacije i stabilizacije, kako bi u dogledno vreme mogli da planiramo naš ulazak u EU”, kazao je Proroković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: