Pajtić: SPS neće otkazati podršku

Izvor: B92

Četvrtak, 01.07.2004.

20:10

Default images

Bojan Pajtić izjavio je da ne veruje da će SPS uskratiti podršku Vladi, ako četvorica generala budu izručena Hagu.

Potpredsednik Demokratske stranke je rekao da ta partija ostaje pri stavu da je saradnja sa tim sudom "nešto što nema alternativu". "U tom smislu DS neće zloupotrebiti činjenicu da je opoziciona stranka da bi davala popularne izjave, nego ćemo uvek biti iskreni i realistični i reći da je saradnja sa Haškim tribunalom nešto što nema alternativu".

Upitan da li će DS podržati manjinsku vladu ili ući u nju, ako joj SPS uskrati podršku, Pajtić agenciji Beta rekao da ne veruje da će se to dogoditi. "SPS je do sada davao mnoge izjave kojima je uslovljavao svoju podršku manjinskoj vladi, ali je nikada do sada nije uskratio, ne verujem da će to učiniti i ako četvorica generala budu izručena Haškom tribunalu. Ne verujem da će SPS uskratiti podršku manjinskoj vladi pošto bi naredni parlamentarni izbori značili nestanak SPS-a sa političke scene, jer je ta stranka dobila manje od pet odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora", rekao je potpredsednik DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: