VUKOVIC: AKO MILOSEVIC NIJE SMETAO SRBIJI, VRATITE GA

Izvor: B92

Subota, 21.10.2000.

15:25

Default images
Savetnik crnogorskog predsednika Miodrag Vukovic izjavio je da je za nezavisnost Crne Gore "u smislu da je to drzava sa svojim zaokruzenim ekonomskim, politickim i drzavnim subjektivitetom". "To ne mora da znaci i medjunarodno priznata drzava, ali ne znaci i da ne treba da bude medjunarodno priznata drzava", rekao je Vukovic u izjavi za B92 dodajuca da na sto moraju biti stavljene sve alternative, ukljucujuci i nezavisnu drzavu Crnu goru u drzavnom savezu sa nezavisnom drzavom Srbijom. Na pitanje da li ce medjunarodna zajednica priznati takvu drzavu, savetnik Mila Djukanovica je odgovorio: "Pa sta ima medjunarodna zajednica da prizna ili da ne prizna? Ona ima da konstatuje volju naroda izrazenu na referendumu". Odgovarajuci na pitanje da li ce Srbija i Crna Gora imati neke posledice od toga, Vukovic je rekao da je Crna Gora prethodnih 10 godina podnela mnoge zrtve da bi se odbranila. "Prema tome strpljenje, mudrost i trpeljivost postale su karakterne crte Crnogoraca, a verujte i jedan od osnovnih konstututivnih elemenata nase drzavne politike".

Na konstataciju novinara da su crnogorski zvanicnici uvek insistirali na tome da nisu protiv Jugoslavije, nego protiv Milosevica, savetnik crnogorskog predsednika je reagovao recima: "Nije Milosevic smetao samo Crnoj Gori. Ako nije smetao Srbiji vratite ga. Ako mislite da je Milosevic bio alibi Crne Gore, mislim da ste na pogresnom putu", rekao je Vukovic i naglasio da Crnoj Gori smetaj pojednostavljivanja tipa "otisao Milosevic - Crna gora mora apsolutno da ostane u politickom i drzavnom aranzmanu koji je napravio Milosevic". "Ovo sto se Jugoslavijom zove, nije pravio Kostunica i nije pravio DOS. Ovo sto se Jugoslavijom zove, napravio je Milosevic pravio za sebe. Ako se to ne razume u Srbiji, onda smo stvarno u nesporazumu. Mi nismo partija nego drzava. Bez nas ne postoji zajednicka drzava", rekao je Vukovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: