Del Ponte demantuje da sudije "blokiraju" nove optužnice

Izvor: B92

Sreda, 11.02.2004.

20:41

Default images

Članak londonskog Gardijana, u kojem se tvrdi da je u Tribunalu u toku neka vrsta sukoba između glavne tužiteljice Del Ponte i predsjednika Suda, sudije Merona, izazvao je veliko interesovanje i u Den Haagu i u Brisel, gde je glavna tužiteljica boravila u sredu. Upitana za komentar članka, Del Ponte  je demantovala pisanje londonskog dnevnika, izjavljujući da "nema blokiranih optužnica."

"Pročitala sam taj članak na putu za Brisel. Čvrsto demantujem da se bilo predsednik Suda, bilo sudije  Tribunala, protive izdavanju optužnica ili da ih ne žele primiti na potvrdu. Sve optužnice koje smo prosledili
predsedniku bile su trenutno potvrđene, i to bez potezanja pitanja o senioritetu, budući da se radi o diskrecionom pravu tužitelja. Nije bilo nikakvih problema oko potvrde optužnice. Što se tiče nacrta rezolucije u Savet bezbednosti, bila sam o njoj informirana prošle godine. O tome sam razgovarala i s predsednikom. Odmah se primetilo da o tome imamo različita mišljenja. Bila sam uverena da je rezolucija odbačena. U svakom slučaju, ono što stoji u članku, neistina je", rekla je Karla del Ponte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: