Suprotni stavovi unutar DS-a o učešću u Vladi

Izvor: B92

Utorak, 10.02.2004.

17:11

Default images

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Srbije, Boris Tadić, nije u utorak mogao da odgovori na pitanje da li će SPO menjati svoj stav, kada je reč o učešću u manjinskoj vladi: “To morate da pitate gospodina Draškovića, jer je i gospodin Drašković dramatično menjao svoje pozicije od dana do dana, ali mi mu zbog toga ne zameramo. Ne zameramo mu što ih menja do danas, jer, što reče idiot…, pardon, što reče Dostojevski, samo idiot ne menja svoje mišljenje. Ne znam što sam imao ovu prvu asocijaciju”.

Inače, u konsultacijama v.d. predsednika Srbije oko formiranja vlade, DS je predstavljao zamenik predsednika stranke Zoran Živković. Ipak, nakon tog sastanka, konferenciju za novinare u parlamentu održao je i Boris Tadić, kao šef poslaničkog kluba demokrata. Živković i Tadić izneli su suprotne stavove po pitanju budućnosti pregovora o vladi i udelu DS u njima: “Mislim da je to svima jasno, ponavljam da smo imali vrlo jasan stav, to je da želimo da uđemo u vladu punog kapaciteta, koja bi imala program i sastav koji bi obezbeđivao nastavak reformi. Ne postoji volja, čini mi se, ni jedne  stranke iz tzv. demokratskog bloka da se napravi takva vlada. Prema tome, za nas je, posle 40 dana ova priča završena”, kazao je Živković. Boris Tadić, pak, kaže: “Demokratska stranka ne zatvara vrata, ali, hoću da iznesem jedan jasan stav: ja ovog trenutka zbilja ne vidim mogućnost da se formira vlada četiri stranke demokratskog bloka, i zbog toga što se vode pregovori sa SPS-om kakvi se vode… kada neka stranka kaže: vrata su zatvorena za politički dijalog stranaka  demokratskog bloka, to je unošenje političke destrukcije u naš politički sistem. Mi se ne ponašamo destruktivno, nego politički odgovorno za ovu državu”. 

Oko 20 časova završen je sastanak Predsedništva DS na kome je, kako je izjacvio potredsednik Demokratske stranke Boris Tadić, dogovorena delegacija poslanika u parlamentu državne zajednice. U sredu do 10.00 časova moraju biti predate sve liste poslanika za parlament državne zajednice. DS će imati 13 poslanika u Skupštini Srbije i Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: