Maršićanin: Ili podrška manjinskoj ili novi izbori

Izvor: B92

Sreda, 21.01.2004.

09:48

Default images

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragan Maršićanin kategorično je odbacio mogućnost formiranja većinske vlade, ali i manjinske bez podrške DS-a. On je čelnike demokrata optužio da su odgovorni za blokiranje dogovora o novoj izvršnoj vlasti, jer odustaju od vlade za koju su se sami zalagali. “DS je povukla jedan neodgovoran politički potez, neodgovoran pre svega prema građanima Srbije i državi Srbiji, zbog činjenice da se zapravo Srbija danas nalazi u blokadi. U ovoj vladi ne treba da budu oni koje građani procenjuju kao neuspešne u vršenju vlasti do 2000. godine i oni koje građani procenjuju kao neuspešne posle 2000. godine. To su ovi rezultati pokazali i to je volja građana koje mi sledimo. Zašto od sleda te volje građana odustaje DS”, zapitao je Maršićanin.

DSS, G17 plus i SPO apelovali su na Demokratsku stranku da 27. januara omogući konstituisanje Skupštine i izbor novog predsednika Parlamenta, koji bi dao mandata Vojislavu Koštunici da formira Vladu. Maršićanin je, i pored svih oštrih stavova izrečenih na konferenciji za novinare, ipak rekao da se nada da će Glavni odbor DS-a biti "odgovorniji od svojih stranačkih čelnika" i ostaviti mogućnost za davanje podrške manjinskoj vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: