Labus: G17 plus neće ulaziti u polemike sa drugim strankama

Izvor: B92

Subota, 06.12.2003.

13:09

Default images

Predsednik G17 plus Miroljub Labus poručio je u Novom Sadu da će sve afere posle izbora biti rešene. Kako javlja dopisnik Radija B92 iz Novog Sada Miroslav Zadrepko, Labus kaže da bi Skupština Srbije, odmah nakon konstituisanja, trebalo da usvoji novi republički budžet. Nova vlada bi odmah nakon formiranja trebalo da usvoji novu ekonomsku politiku, koja bi bila usmerena na borbu protiv recesije. Nova vlast treba da rasvetli i afere iz prethodnog perioda, kojih “možda ne bi ni bilo da je prethodna vlada drugačije reagovala”. U cilju rasvetljavanja tih afera, Labus najavljuje kadrovske promene u pravosuđu i policiji. “Ono što je zadatak nove vlade jeste da da nalog i da napravi određene kadrovske promene i u policiji, i u tužilaštvu, i u sudstvu, da da šansu profesionalcima, dakle ljudima koji su odgovorni ovim institucijama, da promeni tamo gde mora da se dese promene i da imamo jedan dobar sud koji će o svemu tome da donese poslednju odluku”, rekao je Labus.

Na pitanje kako komentaripše spekulacije o navodnom dogovoru o nenapadanju između G17 plus, DS-a i DSS-a, Labus nije dao direktan odgovor, ali je rekao da je njegova stranka prošle godine pogrešila kada je ušla u raspravu sa drugim strankama i da to ovaj put neće učiniti.

Labus je prethodno u novosadskom Zanatskom domu predstavio ekonomski program svoje stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: