Holkeri traži suspendovanje 12 pripadnika KZK-a

Izvor: B92

Utorak, 02.12.2003.

18:51

Default images
Civilni administrator UN-a na Kosovu Hari Holkeri zatražio je hitno suspendovanje 12 starešina Kosovskog zaštitnog korpusa do okončanja istrage zbog sumnje da su prekršili kodeks ponašanja te organizacije. Zahtev Holkerija je naišao na odlučno protivljenje komande KZK-a. Komandant KZK-a Agim Čeku se u dva navrata u poslednja 24 sata susreo sa Holkerijem povodom njegovog zahteva za suspendovanje starešina KZK-a, ali odluke o sprovođenju zahteva šefa UNMIK-a još nema. UNMIK je odbio da obelodani imena predloženih starešina KZK-a za suspendovanje, kao ni detalje o istrazi protiv njih.

Agim Čeku je nakon dva susreta sa Holkerijem izjavio da se KZK odlučno protivi takvom zahtevu i da ne vidi razloge za to, najavljujući za sredu novi susret sa Holkerijem. Civilni adminsitrator UN-a na Kosovu je tokom popodneva o tom problemu razgovarao i sa kosovskim premijerom Bajramom Redžepijem, dok tokom dana podršku zatražio podršku diplomatskih Kancelarija Prištini. Istraga protiv 12 starešina KZK-a započela je tokom mandata bivšeg civilnog administratora UN na Kosovu Mihaela Štajnera i bivšeg komandanta Kfora generala Fabio Minija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: