Skupština nastavila raspravu o Vladi

Izvor: B92

Sreda, 05.11.2003.

12:09

Default images
Skupština Srbije nastavila je raspravu o poverenju Vladi Srbije. Premijer Zoran Živković ne prisustvuje sednici jer je otišao u posetu Kini, a poslanicima je predstavljen dosadašnji rad Ministarstva vera i Ministarstva za rad i zapošljavanje. U toku rasprave, i za govornicom i u skupštinskim hodnicima nastavljaju se nagađanja o datumu raspisivanja parlamentarnih izbora. Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Dejan Mihajlov izjavio je, ne objašnjavajući odakle mu ovo saznanje, da će izbori biti raspisani tokom rasprave o predlogu za izglasavanje nepoverenja Vladi.

Šef poslaničke grupe DOS – Reforme Bojan Pajtić nije želeo da govori o datumima. “Mnogo se licitira o datumu, a o tome ne odlučuje opozicija nego vlada. Nama je jedino važno da vlada ima stabilnu podršku u parlamentu”, kaže Pajtić. “Mnogo se licitira o datumu, a o tome ne odlučuje opozicija nego Vlada. Nama je jedino važno da vlada ima stabilnu podršku u parlamentu”, kaže Pajtić. “Ukoliko u toku rasprave procenimo da to nije slučaj, onda je jedini prirodan put raspisvanje izbora. Ne bih se vezivao za termine, ali moja procena je da sigurno neće biti kraj sledeće godine, kada je zakonski rok, biće sigurno vanredni izbori, ali se ne bih uopšte upuštao u definisanje termina. Moj lični stav je da jedva čekam, ali je asvim sigurno da to ne zavisi od mene, već od stava Vladi i predsednika Skupštine, na osnovu obrazloženog predloga Vlade”, rekao je Pajtić.Na temu raspisivanja parlamentarnih izbora oglasio se i Otpor. “ko parlamentarni izbori u Srbiji budu 28. decembra, kako se nezvanično najavljuje, Otpor će na njima učestvovati kao politička stranka, sa 250 kandidata”, izjavio je za agenciju Beta član izvršnog odbora te organizacije Srđan Milivojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: