Prekinuta blokada puta Priština-Niš zbog napada na Kosovu

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 14.08.2003.

17:54

Default images

U znak protesta zbog ubistva dvoje srpske dece u Goraždevcu, izbeglice sa Kosova i gradjani Kuršumlije blokirali su magistralni put Niš-Priština u selu Visoka kod Kuršumlije. Kako izveštava dopisnik Radija B92 iz Kuršumlije Ljilja Danilović, nekoliko desetina izbeglica i građana Kuršumlije putničkim automobilima i traktorima blokirali su ovu magistralu u znak protesta zbog učestalih incidenata na Kosovu, kao i zbog nedavnog napada albanskih ekstremista na Vojsku SCG na administrativnoj granici Srbije sa Kosovom na teritoriji kuršumlijske opštine. Okupljeni kažu da je ovo spontana reakcija i kao povod navode ubistvo dvoje srpske dece u Goraždevcu.

Blokada magistralnog puta Niš-Priština prekinuta je u četvrtak, nešto posle 18 sati, koju su u znak protesta zbog ubistva dva srpska mladića u Goraždevcu, kod Peći, više sati držali raseljeni Srbi sa Kosova i meštani te opštine. Učesnici protesta su najavlili mogućnost da u petak ponovo blokiraju magistralni put koji vodi ka Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: