Počelo suđenje Vladimir Popović - Večernje Novosti

Izvor: B92

Utorak, 01.07.2003.

14:09

Default images

Suđenje listu "Večernje novosti" po tužbi za klevetu sekretara Biroa za komunikacije Vlade Srbije Vladimira Popovića počelo je u utorak u Prvom opštinskom sudu u Beogradu. Popović je tužio "Večernje novosti" tražeći naknadu od dva miliona dinara, zbog teksta od 8. maja, pod naslovom "Odlaze Beba i Veselinov?", u kome se navodi da će sekretar Biroa za komunikacije i ministar poljoprivrede "napustiti Živkovićev kabinet zbog negativnog reagovanja javnosti na njihovo ponašanje".

Popovićev advokat Vlada Pavićević izjavio je da nije tačna informacija da je bilo pritiska javnosti da njegov klijent podnese ostavku, već da su pritisak vršile "Večernje novosti" svojim tekstom. "Generalnom direktoru kompanije Novosti Manojlu Vukotiću je istog dana rečeno da nema ništa od smene Popovića, ali on i pored toga nije objavio demanti svoje vesti", kazao je Pavićević, dodavši da su "Novosti" pre puštanja vesti trebalo da konsultuju Vladu Srbije.

Advokat odbrane Zoran Jovanović rekao je da "Večernje novosti" u svom tekstu nisu navele kada će se dogoditi smena Popovića, istakavši da novine posle ukidanja vanrednog stanja nisu dužne da objavljuju samo zvanične informacija Vlade Srbije. "Nisu Novosti napravile svoju procenu da će Popović otići sa svoje funkcije, već je njihov izvor rekao da to postoji kao tema, što je kasnije pominjao i potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović", kazao je Jovanović. Vladimir Popović rekao je da se dva meseca nakon objavljivanja teksta u "Novostima" vidi da informacija o njegovoj smeni nije bila tačna. Sud je doneo rešenje da se saslušaju novinari "Novosti" koji su pisali sporni tekst, a naknadno će se odlučiti da li će se saslušati i potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović. Suđenje se nastavlja 3. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: