Đelić: Zakon o NBS bez odredbi koje diskvalifikuju Dinkića

Izvor: FoNet, Blic

Petak, 13.06.2003.

22:37

Default images

Ministar finansija i ekonomije Srbije Božidar Đelić najavio je da će stručnjaci resornog ministarstva i NBS sledeće nedelje početi rad na pripremi nacrta zakona o NBS i da je važno da se napravi dobar zakon o NBS, a da je taj posao prihvatio samo uz garancije Vlade i DOS da zakon neće biti pisan samo s jednim ciljem da se smeni sadašnji guverner. "Vlada Srbije i DOS su se dogovorili da zakon o NBS neće sadržati stavke o kvalifikaciji guvernera koje bi u startu diskvalifikovale Dinkića", rekao je Đelić za "Blic".

On nije mogao da precizira rok kada bi predlog zakona o NBS mogao da bude završen, ali je naglasio da "ne prihvata pritiske i neprimerene rokove" i da je potrebno "sesti i zajedno se dogovoriti o prioritetima i pravcu napredovanja, kako izrada zakona ne bi bila ni prebrza ni predugačka". "Umoran sam od egzibicija oko zakona o NBS i očigledno je da će sa mnogo strana biti pokušaja da se pripremanje zakona i sam zakon zloupotrebe. S jedne strane, biće pokušaja da se to prelomi preko kolena i da se zakon napravi ekspresno, što, naravno, nije moguće. Ipak, biće i drugih pokušaja zloupotrebe, poput pokušaja da se posao razvuče, što bi bilo zaista neprimereno", rekao je Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: