“Zakon o NBS naredne nedelje u Skupštini”

Izvor: Beta, Glas

Ponedeljak, 09.06.2003.

08:59

Default images

Zakon o Narodnoj banci Srbije trebalo bi da se sledeće nedelje nađe na dnevnom redu Skupštine Srbije, piše "Glas javnosti" u ponedeljak, pozivajući se na izvor iz DOS. Kako navodi neimenovan izvor lista, postignut je i politički dogovor po kom bi Mlađan Dinkić, posle donošenja tog zakona, trebalo da napusti funkciju guvernera NBS. "Po novom zakonu, guverner će biti imenovan na 10 godina, a ne na pet, kako je to predviđao Zakon o Narodnoj banci Jugoslavije. Zakon neće sadržati ni odbredbe o tome da li guverner može da bude stranačka ili nestranačka ličnost", piše list.

Ministar za finansije i ekonomiju Srbije Božidar Đelić izjavio je u ponedeljak da njegovo ministarstvo nije učestvovalo u pripremi zakona o Narodnoj banci Srbije. Djelić je agenciji Beta rekao da je dobro poznato njegovo mišljenje o tome da taj zakon treba da se usvoji do kraja godine i da je najbolje rešenje da na mestu guvernera ostane Mlađan Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: