DRASKOVIC O IZJAVI DJUKANOVICA - APEL BEZ ADRESE

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2000.

21:48

Default images
U intervjuu za podgoricku "Pobijedu", crnogorski predsedik Milo Djukanovic je, izmedju ostalog, govorio o situaciji u Srbiji uoci predstojecih izbora i rekao da "odgovoran odnos prema buducnosti nalaze opoziciji u Srbiji da smogne snage da prevazidje neke unutrasnje nesporazume i jedinstveno nastupi na predstojecim izborima na svim nivoima". Zamoljen za komentar, predsednik Srpskog pokreta obnove g. Vuk Draskovic kaze u izjavi za Radio B2-92 da je SPO taj koji je pozivao na jedinstvo i obrazlaze dalje: "SPO je trazio uporno da se na lokalnom nivou, gde je zbog surovog jednokruznog sistema neophodan jedinstven nastup, formiraju jedinstvene liste. Ali, druga strana - stranke okupljene oko DSS-a, donele su odluku da se niposto ne sme ici na lokalnom nivou sa SPO-om. Izjavi g. Djukanovica nedostaje samo to da se adresira onome ko nece jedinstvo", kaze Draskovic.

“Na lokalne izbore SPO ce izaci samostalno ili u koaliciji sa onima kojima je glavni protivnik Milosevic, a ne SPO” rekao je Draskovic ali nije naveo koja bi to stranka mogla da bude vec je podsetio da je na poslednjim izborima, SPO sam, u mnogim mestima, pobedio vladajucu koaliciju. U pomenutom intervjuu, predsednik Djukanovic je, takodje, ocenio da ce biraci Srpskog pokreta obnove, "najjace opozicione partije u Srbiji" kako se izrazio, podrzati zajednicku listu demokratske opozicije na parlamentarnim izborima. U izjavi za B2-92 Vuk Draskovic, medjutim, kaze:

"Da je SPO zeleo da ucestvuje ne nelegitimnim izborima za tzv. saveznu skupstinu, onda bi SPO prijavio svoje liste. Glasaci SPO-a ce glasati za politiku SPO-a, i bojkotovati nelegitimne savezne parlamentarne izbore, jer se tim izborima legalizuje nasilje, Crna Gora se pretvara u okrug i prakticno tera iz drzavne zajednice. Mi smatramo odluku dela opozicije u Srbiji da ucestvuje na takvim izborima naopakom i stetnom po opstanak SRJ i nasi biraci nece poklanjati svoje glasove tudjoj pameti i tudjoj politici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: