Skupština Crne Gore u četvrtak o poslanicima

Izvor: B92

Utorak, 11.02.2003.

18:22

Default images

Radna grupa za izradu Zakona o izboru poslanika za zajednički parlament Srbije i Crne gore završila je sa radom, usvajajući Predlog o posrednom izboru poslanika, izveštava iz Podgorice dopisnik Radija B92, Srđan Janković. Prema rečima Ranka Kadića, potpredsedavajućeg radne grupe, taj zakon bi trebalo u četvrtak da se nađe u crnogorskom parlamentu na usvajanju. Poslanike će delegirati kako političke partije tako i koalicije, ali ne iz postojećih poslaničkih sastava u republičkom parlamentu, već je dozvoljeno da se poslanici za skupštinu zajednice biraju sa izbornih lista koalicija i partija. "Većina je bila za to da se poslanici za buduću državnu zajednicu predlažu sa izbornih lista. To je jedno, usaglasili smo jednoglasno ko ima pravo da podnese liste. To su političke stranke, koalicije i političke stranke u samoj koaliciji koje su potpisnice koalicionog dogovora", rekao je Kadić. Poslanika u skupštini zajedničke države neće moći da opozove republički parlament koji ga je izabrao, niti politička partija kojoj pripada, pa ni u slučaju ukoliko poslaniku državne zajednice prestane članstvo u partiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: