Petak, 26.08.2022.

07:36

Rat – dan 184: Granatirana bolnica – upotrebljen HIMARS; Javio se Zelenski; Iz Norveške – "da"

Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini ušla je u 184. dan.

Izvor: B92

Rat – dan 184: Granatirana bolnica – upotrebljen HIMARS; Javio se Zelenski; Iz Norveške –
Tanjug/AP Photo/Leo Correa

Rusija optužuje Ukrajinu za jučerašnje napade na nuklearnu elektranu u Zaporožju. Požar koji je usledio, izazvao je kratak spoj na mreži, bili su aktivirani bezbednosni sistemi. Nuklearka Zaporožje nakratko je bila isključena sa mreže, a struje nije bilo u delovima Zaporožja i Hersona

Rakete "Iskander" pogodile su vojni ešalon na železničkoj stanici Čapljino koji se sa ukrajinskim rezervistima i tehnikom kretao ka Donbasu. Ubijeno je više od 200 ukrajinskih vojnika i uništeno 10 jedinica vojne tehnike, poručuju iz Moskve.

Oružane snage Rusije pojačavaju se sa gotovo 140.000 vojnika - biće ih više od dva miliona. Ukaz je potpisao Vladimir Putin, a stupa na snagu prvog januara.

Pročitajte još:
  • Sve vesti u vezi sa Ukrajinom čitajte u našem LIVE BLOGU ili na stranici ISTOČNI FRONT.
  • Sve o jučerašnjim događajima iz Ukrajine možete čitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: