Četvrtak, 26.05.2022.

08:00

Kineska armija u stanju pripravnosti: "Spremni su"

Kineska Narodna oslobodilačka armija (NOA) izvodi manevre nadomak Tajvana kako bi zaštitila nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet.

Izvor: Tanjug

Kineska armija u stanju pripravnosti:
EPA-EFE/ SERGEI CHIRIKOV/ arhiva

Manevri se izvode i kao odgovor na "dosluh Tajvana i SAD", poručio je portparol kineskog ministarstva odbrane Tan Kefei.

On je precizirao da je komanda Istočnog krila kineske vojske organizovala vežbe provere borbene gotovosti u vazdušnom prostoru i vodama naomak Tajvana uz učešće više rodova vojske i naoružanja, prenosi TAS S.

"Ovo su neophodne radnje koje se preduzimaju kao odgovor na dosluh Tajvana i Sjedinjenih Država i u skladu sa potrebom zaštite nacionalnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta", rekao je Tan i istakao da je kineska armija u stanju pripravnosti i spremna da preduzme sve neophodne mere kako bi odlučno osujetila mešanje bilo koje spoljne sile i secesionističke pokušaje za proglašenje nezavisnosti Tajvana.

Tan je rekao i da je pokušaj proglašenja nezavisnosti Tajvana "put koji nikuda ne vodi".

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: