Ponedeljak, 26.03.2018.

18:57

Šta EU kaže nakon hapšenja Marka Đurića

Portparolka EK Maja Kocijančič pozvala je vlasti Srbije i Kosova da pokažu neophodnu uzdržanost i zrelost da situacija na Kosovu ne bi dalje eskalirala.

Izvor: Beta

Šta EU kaže nakon hapšenja Marka Đurića
Foto: GettyImages

Kocijančičeva je rekla za agenciju Beta da sva pitanja od obostranog interesa treba da se rešavaju u okviru dijaloga u Briselu, čiji je krajnji cilj normalizacija odnosa Kosova i Srbije.

"To su potvrdili Hašim Tači i Aleksandar Vučić tokom sastanka sa visokom predstavnicom Federikom Mogerini u petak", kazala je ona.

Dodala je da EU žali zbog današnjih dešavanja na Kosovu koja nisu u skladu s normalizacijom odnosa.

"Očekujemo i od Srbije, koja pregovara o pristupu EU, i od Kosova, koje ima Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, da potpuno poštuju slovo i duh sporazuma koje su postigli u dijalogu", navela je Kocijančičeva

Visoka predstavnica Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini večeras je razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučičem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem o situaciji na Kosovu posle hapšenja direktora Kancelarije KiM Marka Đurića.

Mogerini je napisala na Tviteru da žali zbog današnjih dešavanja na Kosovu.

"Đurić je sada slobodan i na putu nazad", napisala je ona i pozvala na očuvanje mira i dijaloga.

Interventna jedinica kosovske policije privela je u Kosovskoj Mitrovici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića. Opširnije - OVDE

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: