Nedelja, 22.08.2021.

10:40

Još jedna otmica u nizu: U Nigeriji kidnapovano najmanje 75 osoba

Naoružani napadači kidnapovali su juče najmanje 75 osoba iz sela na severozapadu Nigerije, što je poslednja u nizu otmica u tom području te afričke zemlje.

Izvor: Tanjug

Još jedna otmica u nizu: U Nigeriji kidnapovano najmanje 75 osoba
Ilustracija: Profimedia

"Broj kidnapovanih iz Rinija sigurno je veći od 75", rekao je Rojtersu jedan od stanovnika tog sela u severozapadnoj nigerijskoj državi Zamfara.

Drugi meštanin je saopštio da su naoružani napadači, koji su došli u selo na više od 50 motocikala, oteli preko 80 osoba, uglavnom decu i najstarije i pljačkali njihovu imovinu.

Portparol policije potvrdio je otmicu, ali je odbio da iznese više detalja.

Nigerija se bori sa povećanim brojem oružanih pljački i kidnapovanja radi otkupa, uglavnom u severozapadnim oblastima, gde bezbednosne snage često ne uspevaju da zadrže napade otmičara.

Od decembra prošle godine više od hiljadu učenika oteto je iz škola širom Nigerije, a stotine dece i dalje su u zatočeništvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: