Sreda, 22.06.2022.

19:10

Novi udar SAD; Rusija: "Ovo prkosno ponašanje neće ostati bez odgovora"

Vašington nije dao dozvolu za specijalni let ruskog državnog aviona u SAD, izjavila je danas portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Izvor: Tanjug

Novi udar SAD; Rusija:
EPA-EFE/TOMS KALNINS

"Vašington se još jednom istakao u neprijateljstvu protiv naše zemlje i nije dao dozvolu za poseban let kojim je trebalo da se vrate kući službenici ruskih diplomatskih misija u SAD i članovi njihovih porodica", navodi se u saopštenju Zaharove i poručuje da odbijanje Vašingtona neće ostati bez odgovora.

"Ovo prkosno ponašanje američkih vlasti neće ostati bez odgovora. Kao što smo ranije upozoravali, ako i jednom ruskom specijalnom letu bude odbijena dozvola za ulazak u SAD neminovno će uslediti kontramere, uključujući i asimetrične", navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: