Petak, 22.05.2020.

11:16

Sin čuvenog novinara: Opraštam ubicama svoga oca

Salah Kašogi, sin ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija, objavio je saopštenje u kojem oprostio ubicama svog oca.

Izvor: Tanjug

Sin čuvenog novinara: Opraštam ubicama svoga oca
Getty Images/Chris McGrath

Ugledni novinar i oštar kritičar saudijskog režima Džamal Kašogi ubijen je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u oktobru 2018. godine.

Vlasti u Rijadu i dalje tvrde da je ubistvo Kašogija rezultat "pogrešne operacije" i da država nije u tome učestvovala, međutim međunarodna zajednica sumnja u ovu verziju saudijskih vlasti.

Specijalni izvestilac UN Anjes Kalamar ocenila je da je proces koji se vodi u Saudijskoj Arabiji protiv optuženih za Kašogijevo ubistvo "antiteza pravde" i pozvala je na pokretanje nezavisne istrage o ovom slučaju.

Pre ubistva, Kašogi je živeo u SAD i pisao za Vašington poust.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: