Četvrtak, 20.08.2020.

12:19

Litvanski premijer dao podršku Tihanovskoj

Litvanski premijer Saulijus Skvernelis primio je danas u Vilnjusu Svetlanu Tihanovsku, drugoplasiranu na nedavnim spornim predsedničkim izborima u Belorusiji.

Izvor: Tanjug

Litvanski premijer dao podršku Tihanovskoj
EPA-EFE/ TATYANA ZENKOVICH

On joj je pružio uveravanja da će njegova zemlja podržati zahteve za održavanje novih izbora u Belorusiji.

U objavi na "Fejsbuku" posle sastanka sa Tihanovskom, Skvernelis je naveo da joj je "pružio uveravanja da je vlada Litvanije, zajedno sa partnerima u Poljskoj, Letoniji i Estoniji, učinila i da čini sve u cilju ostvarivanja aspiracija ka održavanju slobodnih i poštenih izbora u Belorusiji".

Pre deset dana, odnosno dan posle predsedničkih izbora u Belorusiji, Tihanovska, koju beloruska opozicija smatra izabranom predsednicom do održavanja novih izbora, pobegla je u Litvaniju, gde je, prema važećim propisima, trebalo da dve sedmice boravi u karantinu zbog pandemije korona virusa.

Međutim, kako navodi Tas s, pres služba litvanskog predsednika Gitanasa Nausede juče je objavila da je Tihanovska bila negativna na testiranju na korona virus, što, kako je istakao Nauseda, znači da ona bez ograničenja može da učestvuje u društvenom životu kao lider svog naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

17 h

Podeli: