Subota, 18.04.2020.

13:50

U Severnoj Koreji ipak ima koronavirusa?

Putem javnih predavanja, vlasti Severne Koreje dale su na znanje tamošnjem stanovništvu da su u toj zemlji još krajem marta potvrđeni slučajevi koronavirusa.

Izvor: Tanjug

U Severnoj Koreji ipak ima koronavirusa?
Foto: Getty/ Francois Nel

To se međutim, kosi sa zvaničnim tvrdnjama iz Pjongjanga, prema kojima potvrđenih slučajeva nema.

Prenoseći sinoćnji izveštaj Radija Slobodna Azija, Rojters javlja da su, obraćajući se organizacijama i grupama zaduženim za red i mir u naseljima, predavači rekli da obolelih od koronavirusa ima u Pjongjangu i provincijama Južni Hvange i Severni Hamgjong, ali njihov broj nisu naveli.

Prethodno, vlasti u Pjongjangu pojačale su kontrolu granica i uvele obavezan 30-dnevni karantin za sve strane državljane koji dolaze iz zemalja u kojima ima potvrđenih slučajeva korona virusa, a početkom marta više desetina stranih diplomata evakuisano je iz Severne Koreje zbog epidemije, podseća agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: