Japan pod snegom, 23 mrtva

Tokio -- Druga snežna oluja u sedam dana pogodila delove Japana, hiljade ljudi je zaglavljeno na putevima a broj mrtvih u popeo se na 23 osobe, javio je Rojters.

Izvor: Tanjug
Podeli

U nekim oblastima u prekidu je železnički saobraćaj nakon što je u centralnom delu Japana snežna oluja na Dan zaljubljenih donela više od metar snega i prekrila prestonicu rekordnim snežnim nanosom drugu sedmicu uzastopno, javio je Rojters.

U centralnom delu Japana, u prefekturi Jamanaši palo je više od 1,1 metar snega, što je rekord u poslednjih više od 100 godina koliko se vodi takva statistika. Manje snega ima na istoku i severoistoku Japana, dok je u Tokiju palo 27 centimetara snega, a prestonicu je pogodila najgora snežna oluja u poslednjih 45 godina.

Do utorka, broj mrtvih iznosi najmanje 23 ljudi, uključujući poneke nastradale u saobraćajnim nesrećima, ili su poginuli od snega koji je pao sa krovova. Nekoliko je umrlo u automobilima zaglavljenim u snegu, i to od trovanja, odnosno udisanja izduvnih gasova svojih automobila.

Na vrhu snežne oluje, nekoliko hiljada domaćinstava je ostalo bez struje a otkazano je na stotine avionskih letova. Zzeleznički saobraćaj je na pojedinim mestima bio poremećen, a neki putevi zatvoreni, uz veliku saobraćajnu gužvu i zakrčenja na nekim glavnim putnim pravcima u zemlji, što traje danima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 415 idi na stranu