Sreda, 17.10.2018.

07:06

Pompeo: Rijad kaže da ne zna ništa o Kašogiju

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio da saudijski lideri snažno negiraju da znaju bilo šta o onome što se dogodilo u njihovom konzulatu u Istanbulu.

Izvor: Tanjug

Pompeo: Rijad kaže da ne zna ništa o Kašogiju
Foto: Tanjug/AP

Oni su istovremeno obećali ozbiljnu i verodostojnu istragu, prenosi Rojters.

U taj konzulat 2. oktobra ušao je Džamal Kašogi, novinar Vašington posta saudijskog porekla, ali iz njega nije izašao. Prema nekim medijima, Kašogi je ubijen i isečen na komade. Inače, važio je za oštrog kritičara saudijskog kraljevskog režima.

"Prilikom svakog od današnjih sastanaka, saudijsko rukovodstvo je odlučno negiralo da zna bilo šta o onome što se dogodilo u njihovom konzulatu u Istanbulu", naveo je Pompeo u utorak, u saopštenju iz Saudijske Arabije.

On je dodao da je njegova procena sa tih sastanaka da postoji ozbiljna posvećenost kako bi se utvrdile sve činjenice kao i odgovornost za ono što se desilo.

Američki državni sekretar Majk Pompeo doputovao je u utorak u prestonicu Saudijske Arabije, Rijad, kako bi sa saudijskim kraljem Salmanom razgovarao o nestanku novinara Džamala Kašogija, javlja Rojters.

Predsednik SAD Donald Tramp poslao je Pompea da se sastane sa saudijskim kraljem pošto je Kašogi, kolumnista "Vašington posta", nestao nakon što je pre dve nedelje ušao u saudijski konzulat u Istanbulu kako bi dobio dokumenta potrebna za venčanje.

Bi-Bi-Si navodi da će, posle posete Rijadu, Pompeo posetiti Tursku gde je Kašogi poslednji put viđen u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu 2. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Podeli: