Ponedeljak, 16.12.2019.

16:15

Grčko "stop" za migrante

Grčka vlada je počela da postavlja bodljikavu žicu i da uvodi mešovite patrole vojske i policije na grčko-turkoj granici, u blizini Evrosa.

Izvor: Tanjug

Grčko

To je samo deo mera za suočavanje s novim talasom izbeglica i migranata koji ilegalno pokušavaju da uđu u zemlju, prenosi grčki list Katimerini.

Raspoređivanje novih 400 pripadnika grčke vojske i policije na granici s Turskom je već počelo, rekao je ministar za civilnu zaštitu Grčke Mikalis Hrisohoidis.

Kako navodi list, pojačane mere će biti uvedene i na auto-putu od Evrosa do Soluna zbog pronalaženja i hapšenja onih koji budu uspeli da ilegalno pređu grčko-tursku granicu.

U okviru plana grčke vlade za suočavanje s problemom izbeglica i migranata, zamenik ministra za nacionalnu odbranu Grčke Alkivijadis Stefanis posetio je Evros, gde se susreo s komandirima lokalne policije, a takođe posetio je i kopnenu graničnu liniju između Turske i Grčke. U međuvremenu, Grčka obalska straža spasla je 86 migranata iz mora u blizini grada Aleksandropolisa i ostrva Lezbosa, saopštile su grčke vlasti.

Spasioci su izvukli iz mora 86 migranata u dve odvojene akcije koje su sprovedene u poslednja 24 sata. Agencija ANA prenosi da je najpre spaseno 37 ljudi kod luke Aleksandropololis, a potom 49 kod ostrva Lezbos.

Istovremeno, 157 migranata i izbeglica je stiglo na istočna egejska ostrva, najbliža Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: