Petak, 13.03.2020.

14:10

U BiH podignuta optužnica protiv pripadnika Islamske države

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Senada Kasupovića, koji se trenutno nalazi u pritvoru, za krivično delo terorizam.

Izvor: Tanjug

U BiH podignuta optužnica protiv pripadnika Islamske države
Ilustracija: Depositphotos/ JanPietruszka

Kasupović se tereti da je 12. jula 2013. godine iz BiH otputovao u Tursku, odakle je ilegalno prešao granicu i došao na teritoriju Sirije gde se pridružio strukturama terorističke organizacije "Islamska država", saopšteno je iz Tužilaštva BiH, preneli su banjalučki mediji.

On je na ovom području boravio šest godina, sve do 19. decembra 2019. godine gde je zajedno sa drugim osobama iz BiH koje su boravile u Siriji sa istom namerom, koristeći ime Muatesim, učestvovao u terorističkim aktivnostima, pružao pomoć i borio se na strani snaga "Islamske države" u Siriji u jedinici "Bejt komandos", koja je kasnije promenila ime u "El Aksa".

Kasupović se tereti da je postao pripadnik terorističke grupe i pružao pomoć terorističkoj grupi, čime je počinio krivično delo organizovanje terorističke grupe.

Uz optužnicu, Sudu BiH je upućen i predlog za produženje pritvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

21 h

Podeli: