Sreda, 09.01.2019.

06:59

Biljana Srbljanović u odbrani Milene Ivanović

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović stala je u odbranu supruge ubijenog lidera kosovske Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, Milene Ivanović.

Izvor: Tanjug

Biljana Srbljanović u odbrani Milene Ivanović
Screenshot/Youtube

Ona je u poslednje vreme meta napada na društvenim mrežama.

Kako navodi "Blic", najveći broj uvreda na račun Milene Ivanović odnosi se na način života nakon ubistva supruga, pa joj se zamera što ima skup telefon, način oblačenja, kako se šminka i što kači slike na društvene mreže.

Na to je reagovala Biljana Srbljanović.

"Ovo javno blaćenje Ružice Đinđić i Milene Ivanović ogavnim komentarisanjem njihovih ličnih izbora delovanja, rada, mišljenja i ponašanja, polaganje prava na njihove ličnosti i šejmovanje 'jer bi njihovi pokojni muževi to radili ovako ili onako', pre svega je jedno duboko i razočaravajuće nerazumevanje elementarne pojedinačne moći delovanja bilo koje žene u našem društvu", navela je Srbljanovićeva.

Ona je na Fejsbuku napisala da te žene nisu produžetak tela i volje svojih ubijenih muževa, već zasebne ličnosti koje zasebno misle i odlučuju u skladu sa svojim normama.

"Ko ste vi da prosuđujete šta neka osoba treba da čini, posebno kada niste ništa od toga prosuđivali kad su im muževi bili živi?", navela je Srbljanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Podeli: