Svet 0

11.06.2024.

13:45

Strah od Rusije: "Moramo biti spremni"

Rumunski predsednik Klaus Johanis izjavio je danas da će Rusija nastaviti da predstavlja najveću opasnost za bezbednost Evrope i da države NATO moraju da budu spremne da delaju u skladu s tim.

Izvor: Tanjug

Strah od Rusije: "Moramo biti spremni"
Profimedia

Podeli:

"Rusija će nastaviti da predstavlja najveću opasnost za naše države i za bezbednost Evrope. Moramo biti spremni da delamo u skladu s tim! Mi, NATO saveznici na istočnom krilu, nalazimo se na frontu odbijanja negativnih efekata ovog razornog rata", rekao je Johanis u letonskoj prestonici Rigi tokom samita Bukurešt 9 (B9).

On je napomenuo da države istočnog krila moraju da imaju više solidarnosti, saradnje i dijaloga, kao i da je B9, rumunsko-poljska inicijativa za istočno krilo NATO osnovana 2015. nakon što je Rusija anektirala Krim, značajno doprinela jačanju odbrane NATO u oblasti od Crnog do Baltičkog mora.

"Moramo da ostanemo fokusirani na poboljšavanje bezbednosti istočnog krila NATO, naročito u regionu Crnog mora, jer ćemo na taj način ojačati regionalnu i evroatlansku bezbednost sve 32 zemlje saveznice", poručio je Johanis.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina "da", Srbija "ne"

Ukrajina i Moldavija, po ubrzanoj proceduri i preskačući uobičajeni vozni red, danas počinju pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

8:05

25.6.2024.

13 h

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

1 d

Podeli: