Ponedeljak, 08.12.2008.

14:33

EU: Na Kosovu ostaju veliki izazovi

Savet ministara EU ocenio je da na Kosovu ostaju veliki izazovi, poput jačanja vladavine prava, zaštite Srba, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Izvor: Tanjug

Default images

"Zapažujući napredak u određenim oblastima, naročito po pitanju usvajanja važnih zakona, ostaju veliki izazovi: jačanje institucija i vladavine prava, zaštita Srba i drugih manjina, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, budžetska i fiskalna reforma, te poboljšanje životnog standarda", navodi se u zaključcima koji će biti usvojeni na sastanku.

Savet, takođe, zahteva da Priština usvoji "konstruktivan pristup regionalnoj saradnji". U tom kontekstu ministri su podsetili da je "EU spremna da pomogne politički i ekonomski razvoj Kosova kroz jasnu evropsku perspektivu, u skladu s evropskom perspektivom regiona".

"Savet pozdravlja nameru Komisije da predstavi na jesen 2009. godine studiju kojom će se unaprediti politički i društveno-ekonomski razvoj Kosova u skladu za zaključcima Evropskog saveta od decembra 2007. i juna 2008. godine", navodi se u dokumentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: