Četvrtak, 06.06.2019.

23:45

Putin: Venecuelanci da odluče o Maduru

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će odluku o ostanku na vlasti predsednika Venecuele Nikolasa Madura doneti narod te zemlje.

Izvor: Beta/AP

Putin: Venecuelanci da odluče o Maduru
Foto: EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN

Govoreći na sastanku s urednicima stranih novinskih agencija u Sankt Peterburgu, Putin je rekao da "krizu u Venecueli treba da reše Venecuelanci".

"Narod Venecuele mora sam, kroz dijalog, konsultacije i saradnju raznih političkih struja, odlučiti da li će Maduro ostati na vlasti ili neće", izjavio je ruski predsednik.

Rusija je pružila snažnu podršku Maduru dok su SAD i više drugih zemalja priznale opozicionog lidera Huana Gvaida za prelaznog predsednika Venecuele.

Gvaido, predsednik parlamenta, proglasio se za šefa države na mitingu u januaru.

Putin je rekao da je Gvaido "dobra osoba", ali i dodao da je njegovo polaganje prava na vlast stvorilo presedan koji bi mogao da "dovede do haosa širom sveta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

13 h

Podeli: