Nikolić za Božić: Rađajte decu

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poželeo je građanima da Badnji dan i Božić proslave u miru, jer je, kako je naveo, sve manje mira u svetu.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Večeras, kada se mir uvlači u naše domove i duše, vreme je da iskreno kažemo - Mir Božji, Hristos se rodi. Zato što je sve manje mira u celom svetu i mnogi narodi doživljavaju iskušenja kroz koja smo mi prošli", kazao je Nikolić posle osveštavanja badnjaka u Predsedništvu.

Predsednik Srbije i njegovi saradnici prethodno su uneli badnjak u zgradu Predsedništva, gde ga je osveštao protojerej pri Vaznesenskoj crkvi Mile Milijančević.

Nikolić je građanima poželeo da ovu godinu provedu u miru, da se raduju i budu zdravi, navodeći da nade i trud za bolji život "jednog dana moraju da budu uslišeni".

Predsednik je poželeo i da se ove godine u Srbiji rađa više dece.

"Želim vam da u Boga verujete kao što verujete u sebe, jer ako ne verujete u sebe, ni Bog vam ne može pomoći, a ako ne verujete u Boga, ni sebi ne možete pomoći", kazao je Nikolić.

Protojerej Milijančević, koji je posle liturgije čestitao Božić svima onima koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru, poželeo je mir na ovaj dan i ljudima katoličke i islamske veroispovesti i da "u radosti slave svoje praznike".

Ovo je druga godina zaredom da se Božić po pravoslavnim običajima proslavlja u zgradi Predsedništva. Kako su prošle godine rekli u predsedništvu, 2014. se to dogodilo "prvi put od Drugog svetskog rata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 229 idi na stranu