Ponedeljak, 01.11.2021.

12:51

"Gospodin Zaev neće doći u Beograd"

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, koji je sinoć podneo ostavku na tu funkciju, neće doći u Beograd 3. i 4. novembra.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/ Georgi Licovski

Zaev je trebalo da dođe u Beograd na sastanak inicijative "Otvoreni Balkan".

"Gospodin Zaev neće doći u Beograd, s obzirom na političku situaciju", kazali su za Tanjug u kabinetu Zaeva.

Dodaju i da će Severna Makedonija biti predstavljena na sastanku u Beogradu, a drugi politički predstavnik biće utvrđen danas ili sutra.

Prvobitno je bilo planirano da makedonski i albanski premijeri Zoran Zaev i Edi Rama borave u poseti Srbiji 3. i 4. novembra, na sastanku povodom inicijative "Otvoreni Balkan". Međutim, posle lošeg rezultata njegove stranke na lokalnim izborima u Severnoj Makedoniji, Zaev je sinoć podneo ostavku na mesto premijera, što je uslovilo i njegovo odustajanje od dolaska u Beograd.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u Glazgovu na Samitu o klimi, susreo se danas sa premijerom Albanije Edijem Ramom, te s predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim.

"Snažna podrška Otvorenom Balkanu. Da li da održimo ili odložimo sastanak u Beogradu, imajući u vidu događaje u Skoplju?", napisao je Vučić na zvaničnom profilu "Budućnostsrbije" na Instagramu, uz fotografije iz Glazgova, pred početak Samita COP26.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: