Strazbur: Naparedak Srbije

U Strazburu je ocenjeno da je Srbija ostvarila napredak u suzbijanju trgovine ljudima.

Izvor: Tanjug

Petak, 07.02.2014.

17:13

Default images

Komitet strana ugovornica Konvencije Saveta Evrope o borbi protiv trgovine ljudima danas je u Strazburu pozdravio mere koje Republika Srbija preduzima na planu suzbijanja trgovine ljudima i usvojio preporuke za unapređenje postojećeg sistema i primenu Konvencije.

Na 13. sastanku, održanom uz učešće predstavnika 41 države koja je do sada ratifikovala Konvenciju, istaknut je napredak u istragama i krivičnom gonjenju slučajeva trgovine ljudima i donošenju presuda, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Komitet je pohvalio i mere koje se preduzimaju u saradnji sa nevladinim i međuvladinim organizacijama na unapređenju opšte svesti javnosti o trgovini ljudima, kao i multidisciplinarni pristup identifikaciji žrtava trgovine ljudima kroz osnivanje Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Mere koje je Republika Srbija preduzela od objavljivanja izveštaja Grupe eksperata za suzbijanje trgovine ljudima (GRETA) predstavio je predstavnik MUP-a Republike Srbije Saša Gosić, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: