Dačić: Osvojiti što više glasova

Ivica Dačić je izjavio da posle izbora 11. maja formiranje vlade neće biti moguće bez koalicija DSS-NS i SPS-PUPS-JS.

Izvor: B92

Petak, 21.03.2008.

15:50

Default images

Lider SPS je rekao da je i u prošlom mandatu Socijalistička partija Srbije bila za formiranje vlade DSS-NS, SRS i SPS i da će takav stav SPS zadržati i posle ovih izbora. Prema Dačićevim rečima, cilj SPS je da koalicija koju predvode osvoji što veći broj glasova jer se bez njih neće moći formirati nova parlamentarna većina.

Principi na kojima je formirana koalicija Socijalističke partije Srbije, Partije udruženih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije jesu odbrana nacionalnih i državnih interesa, očuvanje Kosova i Metohije u okviru Srbije, očuvanje Republike Srpske, zalaganje za državu socijalne pravde i razvoj države kroz nove investicije i projekte, podsetio je Dačić.

On je naveo da su samo na tim principima mogući razgovori o eventualnim koalicijama posle izbora, 11. maja.

"Ne treba SPS o tome da govori, već stranke koje će biti u situaciji da formiraju vladu", kazao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: