"Ovo je poslednje veče u kom se obraćam kao predsednik SNS, već sutra će to biti neko drugi"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras okupljenima na velikom skupu "Srbija nade" koji je počeo u 19 sati u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 26.05.2023.

20:27

Tanjug/AP Photo/Marko Drobnjakovic

On je izjavio da više neće biti na čelu Srpske napredne stranke (SNS).

"Ovo je poslednje veče u kom se obraćam kao predsednik SNS, već sutra će to biti neko drugi. Ostaću njen član, biću veran i odan član, ali ću od sutra biti predsednik svih građana Srbije, a ne predsednik političke partije. Divni ljudi od sutra će preuzeti rukovođenje našom partijom", rekao je Vučić.

On je istakao da od Vidovdana kreće u formiranje Pokreta za narod i državu.

"Da bismo imali bazu, oslonac, da sačuvamo našu zemlju u naredne dve, tri krizne godine koje su odlučujuće za Srbiju. Znam da to bez SNS-a ne može", istakao je Vučić.

Zahvalio se svima sa kojima je sarađivao jer niko od njih nije dozvolio mržnju.

"Skupljamo se zbog ljubavi, ljubavi prema otadžbini, jednoj jedinoj, jer drugu nemamo", rekao je.

On je na skupu rekao da je pred nama težak period, koliko od večeras, i sutra ujutru, govoreći o Kosovu i Metohiji.

"Hoću da znate da mi nemamo kud. Pritisli su nas sa svih strana, i nemamo kud sem da branimo svoju zemlju. Čuvaćemo mir, boriću se za svaki sekund mira, ali prvi napad na Srbe na severu KiM, Srbija neće sedeti skrštenih ruku. Hoćete da proterujete Srbe? Nećete ih proterati", poručio je predsednik Srbije.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: