Neće im ni F-16 pomoći? "Rusi imaju na hiljade takvih"

"Američki lovci F-16 neće biti čudo-oružje za Ukrajinu i biće mnogo skuplji od različitih projektila i kopnene tehnike".

Izvor: Sputnjik

Petak, 26.05.2023.

08:46

Neće im ni F-16 pomoći?
EPA-EFE/Roman Zawistowski POLAND OUT

To je izjavio načelnik Združenih generalštabova Oružanih snaga SAD, general Mark Mili, piše "Politiko".

"Rusi imaju hiljade lovaca četvrte generacije i ako planirate da se suprotstavite Rusiji u vazduhu onda vam je potrebna velika količina lovaca četvrte i pete generacije. Analizirajući troškove, najrazumnije je ono što smo već uradili, a to je isporuka značajne količine integrisanih sredstava protivvazduhoplovne odbrane za pokrivanje borbenog prostora i sprečavanje dominacije Rusa na nebu“, rekao je on.

Prema njegovom mišljenju, lovci su mnogo skuplji od artiljerijskih projektila i kopnene tehnike, što potrošnju novca na PVO čini svrsishodnijom.

"U ratu ne postoji čudo-oružje, pa ni F-16 nije takvo oružje, kao ni drugo", podvukao je general.

Ranije je portparol Stejt departmenta Metju Miler izjavio da su isporuke američkih lovaca F-16 Kijevu prioritet za SAD. On nije pojasnio kada će tačno Oružane snage Ukrajine dobiti lovce, kao i koje će zemlje učestvovati u isporukama i obuci ukrajinskih vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: