"Obrenka šou": To je smrtno opasna bolest od koje je ona umrla; Meni zvoni telefon kad crkne krava VIDEO

Sednicu Narodne skupštini Republike Srpske održane u sredu obeležilo je izlaganje predsednice Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa.

Izvor: Blic, Srpskainfo, Klix

Četvrtak, 30.03.2023.

09:40

Foto: Profimedia/Ilustracija

Reč je o Obrenki Slijepčević, za vreme čijeg izlaganja su se svi hvatali za glavu i smejali, piše portal iz RS, Srpska info.

Tome svedoči i fotografija koju je tom portalu prosledio jedan od poslanika:

"Šef Kluba SNSD, Igor Žunić, drži se za glavu i rukom prekriva lice, dok se Dragan Galić iz NPS i ostali poslanici iza njega grohotom smeju svojevrsnom šou programu u tom trenutku", piše Srpska info.

"Ne zna čovek da li da se smeje ili da plače", rekao tom portalu jedan od parlamentaraca.

Obrenka Slijepčević je u izlaganju koje se najmanje odnosilo na izveštaj koji je podnosila, a mnogo više na obračune sa političarima, nekoliko puta prekidana što dobacivanjima od poslanika, što od dopredsedavajuće NSRS Ane Ljubojević, koja ju je pozivala da se vrati na temu. Istakla je da joj je rasterećenje izlagati jer je izveštaj usvojen jednoglasno u obliku u kojem je urađen.

"Niste na odboru slušali mene, nego ste galamili na gospodina, kako se zove... Radukić, je li uzim'o deset odsto. Ja sam vas zvala na kafu da dođete tada, da pričamo o mom izveštaju. Prema tome malo sad langsam (polako op.a.) da ja kažem. Jer tada mi je umro i tata i stric i ujak i ne znam ni ja šta... malo langsam, gospodine Vukanović. Ja sam Slijepčevićka, snaša gačanska", obratila se Obrenka Slijepčević poslaniku Nebojši Vukanoviću.

Nastavila je time da joj je tada narušen ugled, a nakon upozorenja da se vrati na izveštaj rekla je da je sve što govori izveštaj. "Kako bi gospodin, kako se zove Vukanović rekao, opisno, sinonimično to je jako povezano, to je identično. Znamo šta je sinonim", kazala je Slijepčevićeva.

Na upozorenje da vodi računa o vremenu, rekla je da će jako voditi računa o vremenu jer joj je bitno da kaže suštinu, a da neće ponovo čitati izveštaj jer su ga poslanici dobili. Nakon toga je počela govoriti da je ocrnjena.

"Ja sam ocrnjena, u revizija, da li nije shvatila. Osim toga, ja sam bila u izolaciji 10–11 dana, imala sam upalu pluća. Tri dana do izlaska iz izolacije meni gospođa revizorka nije dozvolila, nije dozvolila ta tri dana. To je smrtno opasna bolest, od koje je ona naravno umrla posle toga, ja se izvinjavam kao vernica, ja nisam Bog da je žalim. Neko je izvršio kaznu", kazala je Slijepčevićeva.

Osvrnula se i na političku podobnost i kazala da ne ide na skupove.

"Ja ne idem na skupove, nek nađe bilo gde me vidio, ne idem na pevače, ne idem na ovo. Imaš, brate, Jutjub pa gledaj. Apropo toga, ja nemam studentske drugove, ja nisam dete iz doma, ali nije to bitno. Za taj revizorski izveštaj gde mi je pala plata 700 maraka, gde se telefon moj morao 065, koji se sada hakeriše mesec i po dana, moj je od 98. (godine op.a)i svi znaju. Kad rikne krava u vašoj Hercegovini, meni telefon zvoni, a tek u Vlasenici, gore gde je visočije u Romaniji, onda baš onako zvoni", ispričala je Slijepčevićeva o telefonu i muzici.

Dopredsedavajućoj NSRS Ani Ljubojević je nakon upozorenja da je potrošila pola vremena rekla da je "mlada". Na molbu da ostavi barem nešto vremena sledećem izlagaču, Slijepčevićeva je imala još jednu urnebesnu reakciju.

"Šta još hoćete da vam kažem. Je li prošlo deset minuta? Ako je prošlo, ja ću prestati, samo tako kažite, niste mi tako rekli pa sam mislila da me prekidate zbog načina moga govora. Hvala puno, mislim da sam suštinu rekla", rekla je Slijepčevićeva na kraju, a ispratio ju je i aplauz dela poslanika, preneo je Klix.ba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: