Stigla jasna potvrda: Naš stav o tzv. Kosovu ostaje nepromenjen

Predsednica Grčke Katerin Sakelaropulu je kazala da pozicija Grčke po pitanju tzv. Kosova ostaje nepromenjiva.

Izvor: B92

Utorak, 28.03.2023.

12:36

Stigla jasna potvrda: Naš stav o tzv. Kosovu ostaje nepromenjen
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIÆ/ bg

Ona je istakla da pritisci uvek postoje, ali da to nije uticalo na stav Grčke o Kosovu i Metohiji.

"Kao što sam već rekla, pozicija Grčke vezana za Kosovo ostaje nepromenjena. Podsećam da je strateški cilj priključenje čitavog područja zapadnog Balkana EU, Grčka je spremna da pruži podršku i Beogradu i Prištini, pritisci uvek postoje, ali to nije uticalo na naš stav. Dijalog je nešto korisno što je važno da nastavimo. Kada je neko uporan na cilju, kroz reforme i implementirajući ih Srbija daje dobar primer", rekla je predsednica Sakelaropulu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas predsednicu Grčke Katerinu Sakelaropulu, koja boravi u zvaničnoj poseti Srbiji do 29. marta.

"Onako kako Grčka podržava integritet Srbije, tako Srbija podržava integritet Grčke i na kopnu i na moru i na ostrvima", kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predsednicom Grčke.

Kazao je da je zahvalan predsednici i premijeru Grčke na podršci evropskom putu Srbije.

Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom iz Ohrida, i očekivanjima EU rekao da napredak Srbije, između ostalog, zavisi i od razgovora sa Prištinom, ali i da Srbija treba još da radi na reformama.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: