Pacoli tvrdi: Pristali su da nam priznaju pasoš

Kenija je odlučila da prizna kosovske pasoše i ozvaniči početak saradnje sa takozvanim Kosovom u svim oblastima od zajedničkog interesa

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.03.2023.

17:26

Pacoli tvrdi: Pristali su da nam priznaju pasoš
EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Izjavio je lider Alijanse za novo Kosovo (AKR) Bedžet Pacoli.

"Danas sam posetio predsednika Republike Kenije, mog prijatelja Vilijama Ruta, u Najrobiju da mu se zahvalim na prijateljstvu tokom godina", napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, Rut ga je tokom sastanka obavestio da je doneo odluku kojom je Republika Kenija ozvaničila početak saradnje sa Prištinom u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Priznavanje pasoša je prvi korak konkretizacije, ocenio je Pacoli i dodao da je to, kako je ustvrdio, istorijski trenutak za diplomatske odnose takozvanog Kosova sa Kenijom.

Pacoli je na Fejsbuku objavio i pismo koje mu je poslao predsednik Kenije. Kenija je krajem januara potvrdila svoj stav da neće priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova.

U dopisu koji je stigao u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, kao odgovor na čestitiku povodom Dana nezavisnosti Kenije, stoji da ta zemlja poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da ostaje posvećena principima međunarodnog prava.

"Kenija ostaje posvećena principima suvereniteta i teritorijalnog integriteta vaše zemlje i podržava mirno rešenje u skladu sa međunarodnim pravom i zato ostajemo na istoj poziciji kada je reč o Kosovu", navodi se u dopisu upućenom ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: