Kijev "napao" Maska: Guši nas

Savetnik predsednika Ukrajine Mihail Podoljak rekao je da vlasnik Tvitera Ilon Mask veštački umanjuje popularnost zvaničnih stranica vlasti na toj mreži.

Izvor: Sputnjik

Sreda, 01.02.2023.

20:44

Kijev
EPA-EFE/GEORGE NIKITIN

Podoljak je optužio Maska da gušenje stranica društvenih mreža u vezi sa Ukrajinom.

"Ilone, možda da prestanete da smanjujete vidljivost zvaničnih naloga Ukrajine i nasilno smanjujete pokrivenost? Sve je previše očigledno", napisao je Podoljak na Tviteru.

Podoljak je pozvao Tviter da ne pomaže rusku propagandu, naglasivši da joj to neće pomoći, kao i da reputacija društvene mreže umire.

"Možda je potreban regulator koji bi vlasniku objasnio pravila konkurencije", pita se on.

Mask je kupio Tviter u oktobru prošle godine. Tada je izjavio da namerava da Tviter pretvori u najpouzdaniji izvor informacija u svetu, bez obzira na političku pripadnost. U njegovim planovima je bilo i formiranje saveta za cenzuru, u čijem bi sastavu bili ljudi raznih pogleda. Obećao je da će omogućiti rad blokiranim nalozima, to se odnosilo i na stranicu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Podoljak se u decembru prošle godine žalio na to da konflikt u Ukrajini nije glavna tema društvenih mreža i da je nemoguće da se pristupi ukrajinskim zvaničnim stranicama

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: