Napadnuta ambasada, ima mrtvih: Oglasio se predsednik VIDEO

Jedna osoba je ubijena, a dve su ranjene u oružanom napadu na Ambasadu Azerbejdžana u Iranu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.01.2023.

09:30

Default images

Kako se navodi, ubijen je šef obezbeđenja, a njegovo dvoje kolega je ranjeno, prenosi TAS S.

"Napadač se probio kroz stražarsko mesto i ubio šefa obezbeđenja puškom kalašnjikov", navelo je ministarstvo, a dodaje Rojters.

Osumnjičeni je uhapšen i u toku je istraga o motivu napada, saopštila je policija u Teheranu.

Prema pisanju poluzvanične iranske agencije Tasnim, koja se poziva na šefa policije, osumnjičeni je ušao u ambasadu zajedno sa dvoje dece.

Kao mogući motiv navode se "lični problemi".

Alijev: To je teroristički čin

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je danas da je napad na ambasadu te zemlje u Iranu teroristički čin i pozvao na brzu istragu i kažnjavanje počinilaca, koje je nazvao teroristima.

Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana saopštilo je da je u napadu ubijen šef obezbedjenja, dok je dvoje ljudi ranjeno, i dodalo da će evakuisati ambasadu u Teheranu, prenosi Rojters.

"Napadač se probio kroz punkt obezbeđenja i ubio šefa obezbeđenja puškom kalašnjikov", navelo je ministarstvo, a dodaje Rojters.

Osumnjičeni je uhapšen i u toku je istraga o motivu napada, saopštila je policija u Teheranu.

Prema pisanju poluzvanične iranske agencije Tasnim, koja se poziva na šefa policije, osumnjičeni je ušao u kompleks ambasade zajedno sa dvoje dece.

Kao mogući motiv navode se "lični problemi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: