Srpska zajednica u Makedoniji dodelila povelju Vučiću: Teška vremena traže spremne ljude

Povodom obeležavanja Dana Svetog Save, srpska zajednica u Makedoniji odlučila je da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli "Svetosavsku povelju".

Izvor: Kosovo online

Četvrtak, 26.01.2023.

20:16

Srpska zajednica u Makedoniji dodelila povelju Vučiću: Teška vremena traže spremne ljude
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ nr

U odluci se navodi da teška vremena traže spremne ljude, posebno za vođe naroda herojske prošlosti koji su svojom krvlju ispisivali sva važna svetska istorijska zbivanja, i uvek na pravoj strani žrtvovali sve što su imali za slobodu, srpstvo i sveto pravoslavlje.

"Za pobedonosan hod na putu svetosavskog utemljenja, zasluge za svesrpsko jedinstvo, nepristajanje na gubitak slobode i časni ugled Srba u regionu i svetu, kao prepoznatog naroda, dodeljujemo Vam najviše priznanje srpskog naroda u Makedoniji, Svetosavsku povelju, uz zahvalnost što u svim teškim momentima i nama, i bratskom makedonskom narodu pružate potrebnu ruku pomoći“, ističe se u odluci.

"Kao vođi za kojeg sloboda, srpstvo i čast nemaju cenu, neka Vam dragi Bog pomogne da sačuvate nas Srbe narodom kojem će se diviti u vekove vekova“, dodaje se.

Srbi u Severnoj Makedoniji obeležavaju kao svoj nacionalni praznik - Dan Svetog Save, a ove godine manifestacija se održava od 25. do 29. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: