Zapad je priznao; "Putin je od samog početka upozoravao"

Dmitrij Peskov je izjavio da veruje u mudrost ruskog lidera Vladimira Putina koji je upozoravao da Kijev krade vreme i ne želi da ispuni sporazume.

Izvor: Sputnjik

Petak, 09.12.2022.

11:07

Zapad je priznao;
Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Portparol ruskog predsednika je komentarisao izjavu bivše nemačke kancelarke Angele Merkel o tome da su Minski sporazumi bili potpisani da bi se Kijevu dalo vreme "da ojača".

"Verujem u iskrenost i mudrost predsednika Rusije Vladimira Putina koji je od samog početka govorio da Ukrajina dobija na vremenu i da Kijev ne želi da ispunjava Minske sporazume i pozvao sve zemlje da potvrde svoje akcije potpisima. Ali, svi su odugovlačili", rekao je on za "Prvi kanal".

On je dodao da su posledice toga vidljive danas.

Prethodno je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila da Berlin i kolektivni Zapad nisu nameravali da realizuju Minske sporazume, nego su iskoristili dobijeno vreme da napumpaju Kijev oružjem.

Ranije je bivša nemačka kancelarka Angela Merkel u intervjuu listu "Cajt" izjavila da su Minski sporazumi potpisani kako bi Ukrajina imala vremena da postane jača.

Dodala je da su svi shvatali da je konflikt zamrznut i da problem nije rešen.

Bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko u razgovoru sa ruskim prankerima priznao je da su Minski sporazumi zapravo bili potrebni da bi se dobilo na vremenu i da bi se ojačala ukrajinska vojska uz podršku NATO-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: