"Francuska da urazumi Zelenskog; Došlo je vreme"

Francuska treba da zauzme razuman stav, prekine isporuke oružja Kijevu i urazumi Vladimira Zelenskog, saopštio je lider političkog pokreta "Ustani, Francusko".

Izvor: Sputnjik

Nedelja, 04.12.2022.

15:55

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Nikola Dupon-Enjan.objašnjava da bi se tako sprečilo produbljivanje društvene i ekonomske kriza u Evropi,

"Golistička Francuska mora da se distancira i zauzme poziciju arbitra, jer cilj Zelenskog više nije odbrana Ukrajine, već namerava da žrtvuje svoj narod tako što će postati instrument uništenja Rusije. To je ozbiljna greška", rekao je on.

Poslanik je pozvao da se sledi primer bivšeg francuskog predsednika Žaka Širaka (1995-2007), koji je odbio da podrži američku invaziju na Irak 2003. godine.

Prema rečima političara, situacija oko ukrajinskog sukoba je "izmakla kontroli" i "uvlači Evropu u ekonomsko i socijalno samoubistvo".

Dupon-Enjan smatra da su borbe u Ukrajini u interesu SAD i Kine, jer se Moskva približava Pekingu, a Evropa tone u ekonomsku i socijalnu krizu.

"Došlo je vreme da se postigne mir, da se postigne kompromis između dve strane, da se smiri Zelenski. Neophodno je potpuno ukinuti ekonomske sankcije, zaustaviti isporuku oružja u zamenu za prekid vatre i pregovore. Treba prekinuti taj masakr, jer upravo Ukrajinci plaćaju visoku cenu", rekao je on.

"Rusija je velika sila i neće nigde nestati. Moramo da ubedimo Rusiju, ali i Zelenskog. Moramo da zaštitimo interese Francuske. Francuska ne želi energetsku, socijalnu i ekonomsku krizu jer će tada otići naša najbolja preduzeća u Sjedinjene Države i Kinu, a to se upravo i dešava", zaključio je poslanik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: